Nieuws: Wessel en Latoya Ruijmgaart Starten Restaurant AIM

01-06-18
  //   news

Wessel heeft al een indrukwekkende loopbaan als creatieve en culinaire kok achter de rug. Ongeveer 10 jaar geleden leerden Wessel en Ali Fitouri elkaar kennen in Michelinster Restaurant Lakes in Hilversum. Wessel heeft zijn carrière hierna voortgezet bij Restaurant Aan de Poel**, als zelfstandig werkend kok tot rechterhand van eigenaar en Chefkok Stefan van Sprang.

Op verzoek van en in samenwerking met Stefan van Sprang hebben zij voor Restaurant de Kersentuin in Amsterdam een nieuw concept uitgerold, waar Wessel de rol van Chefkok op zich heeft genomen. Na deze jaren vol ervaring van koken op het hoogste niveau, is het volgens eigen zeggen tijd voor een eigen restaurant, samen met zijn vrouw Latoya die hem feilloos aanvult met haar kennis en ervaring als gastvrouw en Vinoloog.

Latoya heeft haar passie voor horeca en wijn tijdens haar opleiding IBMS opgedaan en is geregistreerd Vinoloog aan de Wijnacademie in Maarn. Na een loopbaan bij onder andere Delta Wines, een van de grootste wijnimporteurs van Nederland, is zij klaar om haar kennis van wijn, wijn/spijs en gastronomie in te zetten in haar eigen restaurant. De mooiste uitdaging is naar eigen zeggen, de gasten verrassen met smaken die op het bord en in het glas samen komen.

De zaak, op nog geen 20 minuten afstand van Amsterdam, gelegen aan de Loosdrechtse plassen, zal onder een andere naam verder gaan: Restaurant AIM.

Niet alleen is AIM warm en luxueus ingericht, de locatie met een riant terras direct gelegen aan de Loosdrechtse plassen past perfect binnen de ontspannen sfeer die de AIM belevenis compleet maakt.

Onder leiding van Chefkok Wessel Ruijmgaart wordt het internationale menu elke 2 weken gewisseld. Gastvrijheid, creativiteit, maar ook flexibiliteit zijn de kernwaarden waar AIM zich op richt. Daarom is het menu zo ingericht dat u de gerechten ook à la carte kunt bestellen.

Vinoloog Latoya Ruijmgaart combineert de gerechten graag met bijpassende wijnen voor een optimale smaakbeleving. Alle wijnen die in arrangementsvorm bij het menu aangeboden worden zijn daarnaast per glas te bestellen.

Vanaf 1 juni verwelkomen Wessel, Latoya en het team van AIM u graag 7 dagen per week voor de lunch of het diner.
Reserveer hier uw tafel!

Impressie van de gerechten

Amuse
Amuse

steak tartaar, kimchi, Hollandaise saus en crispy softshell krab
Steak tartaar, kimchi, Hollandaise saus en crispy softshell krab

Spicy tonijn met wakame, geroosterde sesam, gele curry en kaffir lime
Spicy tonijn met wakame, geroosterde sesam, gele curry en kaffir lime

surf & turf; langoustine en BBQ shortribs met jamaicaanse peper.
'Surf & Turf', langoustine en BBQ shortribs met jamaicaanse peper

3 bereidingen van Foie gras
3 bereidingen van Foie Gras

dessert van Pina Colada
Dessert van Pina Colada


Restaurant AIM
Veendijk 1A
Loosdrecht
www.restaurantaim.nl

Deel dit bericht via

Lees ook deze artikelen eens

externalId=news-detail-52.142&filter[active]=1
02-10-18

Blog: The Kobe Connection

31-07-18

Blog: Beste ambachtelijke ijs van Amsterdam