Blog: The Kobe Connection

02-10-18
  //   news
NAYOLIE heeft in samenwerking met FOOD ARTIST en MEVROUW CHA 3 eigen verhalen gebundeld tot een unieke smaakbelevenis
FOOD ARTIST maestro cortador Rick de Moed presenteerde exclusiviteit uit Hongarije; de Jamon Mangalica. Deze gedroogde ham van het Hongaarse wol varken heeft dezelfde eigenschappen als de Japanse Kobe. Daarom wordt de Jamon Mangalica, ook wel “de kobe beef of porc” genoemd.

In 1900 was het ras op de rand van uitsterven. Totdat de Spaanse familie Monte Nevado een bijna sprookjesachtige ontmoeting had met het ras. Zij zagen, in dit bijna vergeten ras, veel overeenkomsten met het Iberico-varken en besloten zich in te zetten voor het behoud van dit inheemse ras. Tegenwoordig zijn er meer dan 2000 Mangalica-zeugen. De familie Monte Nevado is daarmee ambassadeur van deze nieuwe gastronomische specialiteit geworden.

De Mangalica varkens worden grootgebracht op Hongaarse grond met natuurlijke voeding op basis van maïs, tarwe en gras. Daarna worden ze naar de droogfaciliteiten van Monte Nevado gebracht, waar ze met dezelfde zorg worden behandeld als de Iberico-hammen.

NAYOLIE meesterkok Kelvin Lin verwerkte tijdens deze ware smaakexplosie de exclusieve ham in kunstige unieke gerechten. Dit tezamen met een uniek stukje Japans Wagyu A5 12+ rund vormt deze pure beleving een ware smaakexplosie.

MEVROUW CHA theesommelier Linda Appelman bracht extra dimensie in de gerechten door te pairen met pure kwaliteitsthee van Verveine uit eigen tuin tot Japanse matcha.


»Plankje Jamon Mangalica cru
»Verveine uit eigen tuin met roosje uit Marokko»Macaron van Valrhona chocolade gevuld met creme van foie gras en Jamon Mangalica, beluga kaviaar en bladgoud
»Sekura sencha - Japan


»Jamon Mangalica met texturen van gefermenteerde soja en bouillon van tomaat, kruiden gerookte olijfolie
»Buchu – Zuid Afrika


»Jamon Mangalica, buffel mozarella, citrus texturen, 3 bereidingen van tomaat, vinaigrette van citroengras en kouseband, olijfolie alessandro busco
»Shincha - Japan


»Dry aged ribeye van kobe beef A5 12+ gelakt met gefermenteerde soja, steranijs, zoethout, kruidnagel met julliene van shiso.
»Vintage puerh 2002 - China


»Brioche met wilde spinazie, gepocheerd henne ei, Jamon Mangalica, creme van agria en verse truffel
»Jin Xuan Oolong - China


»Crème brûlée van ijsselmeer paling, limoenblad en citroengras met een brunoise van Jamon Mangalica, merengue van mierikswortel en geinfuseerde appel.
»Houjicha – Japan»Macaron van geitenkaas met honing, venkel en rozemarijn
»Matcha - Japan
vlnr: FOOD ARTIST Rick de Moed, NAYOLIE Kelvin Lin Xiao Lin Qiu, MEVROUW CHA Linda Appelman

Deel dit bericht via

Lees ook deze artikelen eens

externalId=news-detail-52.142&filter[active]=1
02-10-18

Blog: The Kobe Connection

31-07-18

Blog: Beste ambachtelijke ijs van Amsterdam