Blog: 5x Culinaire Restaurants - Zomer 2018

07-07-18
  //   news

Deze hotspots zijn open in de zomer van 2018
Op zoek naar nieuwe culinaire restaurants deze zomer? Deze hotspots (in onwillekeurige volgorde) zijn het bezoeken waard!


Wie: Restaurant AIM
Wat: Wessel en Latoya Ruijmgaart serveren sinds juni 2018 de meest verrassende en culinaire gerechten met een hoog ‘comfort food’ gehalte in Restaurant AIM. Wessel heeft zijn ervaring opgedaan bij o.a. Restaurant Aan de Poel** in Amstelveen en De Kersentuin in Amsterdam. Geniet van de gerechten, wijnen en service met als kers op de taart het uitzicht op de Loosdrechtse plassen.
Waar: Veendijk 1a, 1231 PB Loosdrecht


foto credits: Restaurant AIM / FacebookWie: Olivijn
Wat: Menno Post is sinds juli 2018 van start in Restaurant Olivijn, gevestigd in een monumentaal pand te Haarlem waar voorheen restaurant ML* in zat. Na zijn ervaring als chefkok bij De Bokkedoorns** en daarvoor 13 jaar als de rechterhand van Ron Blaauw**, gaat Menno nu zijn eigen weg – fine dining in een huiselijke sfeer inclusief een mooi intiem stadsterras. Tevens zal er op de eerste etage van het restaurant een kunstgalerie gevestigd worden onder de naam Mevrouw Olivijn.
Waar: Kleine Houtstraat 70, 2011 DR Haarlemfoto credits: Olivijn / Facebook


Wie: Lars Amsterdam
Wat: Lars Scharp en Floor Wiggers gaan van start september 2018 in restaurant Lars Amsterdam met uitzicht op de houthaven langs het IJ. Lars en Floor hebben beide hun ervaring opgedaan bij o.a. Restaurant Aan de Poel** - dat beloofd dus veel goeds!
“De beste service, gecombineerd met producten van hoge kwaliteit” is hun filosofie.
Lars Amsterdam is the new kid in town.
Waar: Danzigerkade 179 Amsterdam- Moxy Amsterdam Houthavensfoto credits: Lars Amsterdam / Facebook


Wie: Bar Alt
Wat: De mannen achter restaurant Jacobsz hebben samen met Two Chefs Brewing Bar Alt opgezet welke sinds mei 2018 open is. Met in de keuken Thomas Kooijman, hij heeft zijn ervaring opgedaan bij o.a. Aan de Poel** De Nederlanden* en MOS Amsterdam* - fine dining gecombineerd met nationale en internationale craft bieren - Uniek in Nederland! Met twintig bieren op de tap en zestig op fles is er keuze genoeg bij de culinaire gerechten.
Waar: Stadionplein 103, 1076 CK Amsterdamfoto credits: Bar Alt / FacebookWie: Café Cliché
Wat: Initiatiefnemer Sidney Schutte start eind augustus 2018 de laagdrempelige brasserie Café Cliché. Sidney Schutte is chef van Librije’s Zusje** en gaat daarnaast met deze nieuwe brasserie een culinaire huiskamer neerzetten; laagdrempelig en voor iedereen met funky gerechten. Met in de keuken David Baxter, hij heeft ervaring opgedaan bij o.a. bij La Rive in het Amstel Hotel en Madam in de A’dam Toren.
Waar: Middenweg 33, 1098 AB Amsterdamfoto credits: Café Cliché / Facebook

Deel dit bericht via

Lees ook deze artikelen eens

externalId=news-detail-52.142&filter[active]=1
02-10-18

Blog: The Kobe Connection

31-07-18

Blog: Beste ambachtelijke ijs van Amsterdam