Blog: 5 Tips om uw vlucht comfortabeler te maken

01-06-18
  //   news

Ga je binnenkort op reis met het vliegtuig?

Graag geven wij je wat tips om je volgende vlucht comfortabeler te maken!Tip 1. Reserveer een stoel

Kies van te voren je eigen stoel uit, dat kan echt het verschil maken. Overweeg een stoel naast het gangpad of een stoel bij de uitgang voor wat extra beenruimte (zonder extra kosten), en een stoel bij de raamzijde als je wilt slapen. Wanneer je wenst te slapen probeer dan ook de voorste rijen, stoelen dicht bij de toiletten en catering ruimte te vermijden.
* Indien je met 2 personen reist, reserveer dan in een rij van 3 stoelen een gangpad stoel en een stoel bij het raam in dezelfde rij, over het algemeen houden mensen er niet van om in het midden te zitten en dus zal deze plaats waarschijnlijk een van de laatste gereserveerde zitplaatsen zijn. Indien de vlucht niet volledig geboekt is, bestaat de kans dat jullie zo een extra gratis zitplaats hebben om wat comfortabeler te zitten en te slapen.


Tip 2. Draag comfortabele kleding

Draag loszittende en stretch kleding. Naast het comfort helpt het dragen van loszittende kleding tevens om veneuze trombose te voorkomen, die optreedt wanneer je bloedsomloop beperkt is. Draag verschillende lagen kleding; de lagen helpen je lichaamstemperatuur te regelen tijdens je reis. In een vliegtuig staat de airco vaak hoog en op de (eind)bestemming kan het juist erg warm zijn. Met de diverse lagen ben je op verschillende situaties en temperaturen voorbereid.


Tip 3. Eet en drink goed

Drink tijdens je vlucht geen caffeine, de caffeine verhoogt de alertheid en helpt je gefocust te blijven en dat is duidelijk geen goed plan als je juist wilt slapen. Drink in plaats daarvan mineraalwater of kruidenthee.

Eet niet te veel tijdens je vlucht, een opgeblazen buik voelt erg ongemakkelijk. Ook als je geen business class vliegt en geen maaltijden eet van een bekende chef-kok, overweeg dan om gewoon je eigen eten aan boord te nemen. Bij de meeste luchtvaartmaatschappijen is het vliegtuigvoedsel slecht, smakeloos en ongezond.


Tip 4. Beweeg en stretch

Belangrijk bij langere vluchten is om voldoende te bewegen om een slechte bloedcirculatie te voorkomen. Sommige luchtvaartmaatschappijen geven ook advies over de oefeningen welke je in de stoel kunt doen zoals buigen, rekken en strekken van boven,- en onderlichaam. Maak tevens eens per uur een wandeling in de cabine om het risico op veneuze trombose te verminderen.


Tip 5. Hygiëne en gezondheid

Ongeveer 20 procent van alle passagiers wordt binnen een week na een vlucht verkouden. Een belangrijke manier om jezelf te beschermen voor het oplopen van ziektes en verkoudheid tijdens de vlucht is door je handen goed schoon te houden met een op alcohol gebaseerd ontsmettingsmiddel. Houd er rekening mee dat vliegtuigen meestal pas aan het einde van een dag worden schoongemaakt. Dus uw stoel, dienblad, multimediascherm etc. zijn vaak al blootgesteld aan eerdere vluchten en zitten vol met bacteriën en virussen. Zodra je op je stoel zit, veeg dan direct de armleuningen, zonwering, dienblad, het licht- en multimediascherm schoon. Schoenen uit tijdens de vlucht is zeker comfortabel, maar houd er rekening mee dat je deze wel weer aantrekt zodra je opstaat voor een wandeling of een toiletbezoek, deze plekken zijn absoluut onhygiënisch.

Deel dit bericht via

Lees ook deze artikelen eens

externalId=news-detail-52.142&filter[active]=1
02-10-18

Blog: The Kobe Connection

31-07-18

Blog: Beste ambachtelijke ijs van Amsterdam